hemendanis wuzzzuuuuup

Venedik Ca'Foscari Üniversitesi


Venedik Ca' Foscari Üniversitesi (Università Ca' Foscari Venezia), İtalya'nın Venedik şehrinde bulunan bir araştırma üniversitesidir. 1868 yılındaki kuruluşundan bu yana Venedik'te, adını aldığı Gotik Ca' Foscari sarayı'nda yer almaktadır.


İtalya Devlet Üniversitelerinde İngilizce Ekonomi okumak isteyen öğrenciler için İtalya'da İngilizce olarak Ekonomi bölümü açan üniversitelerden biri Venedik Ca'Foscari Üniversitesi'dir.


Ca'Foscari Üniversitesi Ekonomi ve İşletme kabul şartı


Ca'Foscari Üniversitesi Ekonomi ve İşletme kabul şartı olarak SAT sınavından 1300 ve üzeri alanlara doğrudan kabul ederken, 1300 altı olanlar için online giriş sınavı yapmaktadır.


Venedik Ca’Foscari Ekonomi Lisans Online giriş sınavı İngilizce ve 90 dakika sürmektedir. Bu, başvuru sahiplerinin aşağıdaki alanlardaki bilgisini doğrulamak için tasarlanmış 36 çoktan seçmeli kapalı uçlu sorulardan oluşmaktadır:


  • Mantık: 13 soru;
  • Okuma Anlama: 10 soru;
  • Matematik: 13 soru.


Mantık ve Okuma Anlama soruları, lise bilgilerini değil, başvuru sahiplerinin yeteneklerini test etmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle, özel ön hazırlık gerektirmemektedirler.


Matematik bölümü, sayı özellikleri ve sayılar üzerinde işlemler (tam sayılar, rasyonel sayılar, reel sayılar); mutlak değer; polinomlar (işlemler, çarpanlara ayırma); birinci ve ikinci dereceden cebirsel denklemler ve eşitsizlikler veya bunlara indirgenebilenler; üsler ve kökler; üstel ve logaritmik fonksiyonlar; logaritmaların kullanımıyla hesaplamalar; kesirli, irrasyonel, logaritmik ve üstel rasyonel denklemler ve eşitsizlikler; harf ile hesaplama; basit lineer sistemlerin pratik çözümü; kartez kesirleri; doğru çizgilerin denklemleri ve basit geometrik çizgeler (parabol, çember, hiperbol, elips); temel fonksiyonların grafikleri içermektedir.


İtalya'da İngilizce Lisans Ekonomi, Finans ve İşletme Bölümü Olan Diğer Üniversiteler


  • Università di Siena - Siena Üniversitesi
  • Università di Bologna - Bolonya Üniversitesi
  • Università Ca’ Foscari - Venedik Ca'Foscari Üniversitesi
  • Università di Torino - Turin Üniversitesi
  • Università degli Studi di ROMA "Tor Vergata" - Roma Tor Vergata Üniversitesi
  • Università Commerciale "Luigi Bocconi" MILANO - Özel Bocconi Üniversitesi